Wysoka jakość Twojej paszy…
- Polecamy produkty wspomagające proces zakiszania od firmy Sano:
- Labacsil® Bakterie i Labacsil® Acid
Dzięki produktom od Sano kiszonka z lucerny, kiszonka z traw czy kiszonka z kukurydzy będzie chętnie pobierana i dobrze wykorzystana przez zwierzęta.
CHĘTNIE POBIERANA – RÓWNIEŻ ZDROWA
Labacsil® Bakterie zawiera bakterie kwasu mlekowego. Bakterie produkują w pryzmie kwas mlekowy, który szybko obniża pH kiszonki do poziomu 4,2.
Odpowiednio niskie pH warunkuje prawidłową i szybką fermentację.
Labacsil® Acid to kwasy organiczne, które eliminują szkodliwe bakterie (np. Clostridium), pleśń i drożdże. Preparat chroni kiszonkę przed szkodliwym działaniem mikroorganizmów i konserwuje, dzięki czemu kiszonka zachowuje bardzo dobrą jakość przez cały rok.
Kilka korzyści ze stosowania Labacsil® Bakterie i Labacsil® Acid:
- prawidłowy przebieg fermentacji
- szybka produkcja kwasu mlekowego
- niska wartość pH kiszonki (pH=4,2)
- konserwacja kiszonki
- kiszonka nie zagrzewa się
- ochrona przed fermentacją tlenową
- poprawia stabilność kiszonki
- wysoka wydajność u zwierząt dzięki stosowaniu wysokiej jakości kiszonek.